• Antonio Gamoneda: “La poesia no canvia el món, però afina i intensifica les consciències”

  Por En 12 de Marzo de 2008
  Parlem de poesia amb Antonio Gamoneda (76 anys) a l'hotel de San Roque (Andalusia) on reposa abans de donar una xerrada literària. Com bon transmissor de sensacions, a l'hora de parlar, aquest veterà creador segueix sorprenent no només per la seva provada capacitat poètica, sinó també per una humilitat sense adorns. <img src="http://www.cafebabel.com/photos/gamoneda030308.
 • Festival de Perfopoesia a Sevilla

  Por En 21 de Febrero de 2008
  <strong>La Perfopoesia és un terme inexistent fins el moment. Tanmateix, Sevilla farà de cuna del seu naixement i del 21 al 24 de febrer de 2008 organitzarà un festival que unirà la poesia i la performance.
 • La Constitució serà un poema o no serà

  Por En 25 de Enero de 2008
  El 31 de gener –Dia de la Poesia- a les 11.30h a Brussel·les, el Col·lectiu de Poetes d’aquesta ciutat presentarà al Parlament Europeu el Preàmbul i els primers articles de la constitució europea versificada. Tot un gest de compromís polític per part dels poetes que desafien resucitar en vers la malmesa constitució europea.
 • En memòria de Henri Chopin i Jordi Pope

  Por En 14 de Enero de 2008
  <strong> Ja ho diuen molts estudis. Després de les Festes de Nadal és quan es produeixen més morts. Un nou any per endavant sembla fer molta pujada per als qui es fan grans. I els poetes, sempre més vulnerables a tot, no són una excepció. Sentim comunicar-vos la pèrdua de dues personalitats irrepetibles de la poesia contemporània: Henri Chopin i Jordi Pope.
 • AJO: Striptease cardiovascular a base de micro-poesia

  Por En 11 de Enero de 2008
  Striptease Cardiovascular, així titular els seus espectacles una micro-poetissa espanyola que es fa dir <a href="http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=131549121" target="”_blank”">AJO</a>. La seva obra s’ha fet amb les nits del <em>underground</em> selecte de Madrid i els seus dards poemàtics són una oda a la llibretat creativa.
 • Trieste Poetry Slam

  Por En 7 de Enero de 2008
  <p class="MsoNormal"><span style="">Ciutat europea, escenari d’inspiració per molts grans del passat, Trieste reviu un periode de rellançament literari, sobretot poètic. Ara acull la 3ª edició del Trieste Poetry Slam.</span></p> <p class="MsoNormal"><span style="">L’11 e il 12 gener, al <a hreflang="it" href="http://www.myspace.
 • Alegre cap d’any de 2007

  Por En 19 de Diciembre de 2007
  Acomiadem l'any 2007 amb la proposta de 2 peces del poeta portuguès contemporani Manuel Alegre. Gran figura de les lletres, Alegre ha estat protagonista en els últims anys també per la seva candidatura independent a la presidència de la República de Portugal.<br /> <img src="http://poetry.cafebabel.com/public/poetry/alegre181207.
 • L’amor als carrers de Lisboa

  Por En 19 de Diciembre de 2007
  Així que ja sabem el que el poeta vol és “desflorar” a la seva estimada, dur-se la seva flor, la seva virginitat. S'imaginen la cara de la mare de la davant de la casa on el seu enamorat ha escrit aquests versos a Lisboa? La Alfama lisboeta és, de ben segur, un dels barris més humils de les grans capitals d'Europa. Això no impedeix que les seves parets expirin cultura i sensibilitat poètiques.
 • Rafael Alberti compleix 105 anys en l'anonimat europeu

  Por En 12 de Diciembre de 2007
  <strong>No deixa de sorprendre que sent Alberti el més longeu de la seva generació artística, qui més va viatjar i qui més amistats va tenir més enllà de les fronteres espanyoles, no soni al costat de noms com García Lorca, Buñuel o Dalí .</strong> <img src="http://www.cafebabel.com/photos/alberti141207.
 • Berlín-Barcelona: una transferència poètica

  Por En 21 de Noviembre de 2007
  <strong>Sota aquest títol, Barcelona acollirà representants més destacats de l’escena poètica experimental de Berlín del 12 al 15 de desembre . Quatre dies de recitals, d’intercanvi, de col•laboracions especials entre poetes i artistes, de projeccions i de complicitats literàries entre totes dues ciutats.